Здравље·Наука Које болести се могу дијагностиковати електрокардиограмом

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС

ЕКГ је најпознатија врста термалног папира. ЕКГ може да постави јасну дијагнозу о пореклу срчане ексцитације и проводне функције, односно аритмије. , урођене срчане болести, поремећаји електролита и друге болести, може пружити снажну дијагностичку основу, тако уско повезана са различитим дисциплинама, најосновнија технологија клиничког прегледа.

Систем за управљање ЕКГ информацијама, такође познат као ЕКГ мрежни систем. Реализовао је дигитално складиштење свих оригиналних ЕКГ података компјутерски, тако да се ЕКГ подаци пацијента могу трајно сачувати. Традиционалне ЕКГ карте су термални папир. Временом, ЕКГ графикони постају мутни и нејасни, а појединачне странице се лако губе. За пацијенте који се подвргавају ЕКГ прегледима, резултати сваког прегледа се чувају на рачунару, што помаже лекарима да упореде резултате ЕКГ прегледа пацијената, на време сазнају стање пацијента и поставе тачну дијагнозу. Свако одељење болнице је опремљено ЕКГ апаратом. Стационарни пацијенти могу обавити ЕКГ преглед поред кревета, а резултати прегледа се путем мреже преносе у ЕКГ салу. , како би пацијенти могли да добију благовремено лечење.


Који су предмети за преглед у ЕКГ сали?

1. Конвенционални ЕКГ са 12 одвода

2. ЕКГ са 18 одвода
Завршавањем ЕКГ-а од 18 одвода у једном тренутку, у поређењу са 12-одводним, додају се прегледи задњег зида и десне коморе, тако да се опскрба крвљу срца може свеобухватније одразити, а дијагноза коронарне болести срца, миокарда инфаркта и других болести могу бити свеобухватније и тачније.

3. Динамички ЕКГ
Холтер, такође познат као кутија за ношење, Холтер, 24-часовна динамика, углавном се користи за праћење аритмије, ангине пекторис и пролазне синкопе, као и за квалитативно и квантитативно анализирање ухваћене аритмије, вођење клиничких лекова и посматрање лекова. пејсмејкер се може проценити за пацијенте са пејсмејкером.

4. Амбулантни крвни притисак
Амбулантни крвни притисак је технологија детекције која аутоматски, повремено и редовно мери крвни притисак у свакодневном животу путем инструмената. Генерално, мери се једном на сваких пола сата током дана и једном на сат ноћу, што може објективније да одрази стварни ниво и флуктуацију 24-часовног крвног притиска. Пацијенти са високим ризиком су повољнији.
Дијагностички критеријуми: Највреднији и најчешће коришћени индикатори су просечни нивои систолног и дијастолног крвног притиска током 24-часовног дана (будна активност) и ноћи (сан). Проценат ноћног пада крвног притиска и пораста крвног притиска рано ујутро.
Просечан 24-часовни дневни и ноћни крвни притисак одражава укупан ниво амбулантног крвног притиска у различитим фазама. Горња граница нормалне референтне вредности за амбулантни крвни притисак је 24х<130/80ммХг дању<135/85ммХг ноћу<120/70ммХг.

5. Тест вежбања планк
Тест вежбања на траци за трчање је повећање оптерећења срца кроз одређену количину вежбања и посматрање промена електрокардиограма. Углавном се користи за клиничку идентификацију болова у грудима, дијагнозу коронарне болести срца, посматрање ефикасности лекова, вођење рехабилитационих вежби за срчане болеснике и физички преглед у посебним индустријама.

Анализа садржаја ЕКГ извештаја

1. Синусни ритам
Генерални командир откуцаја срца је синоатријални чвор, а синусни чвор издаје команде за формирање откуцаја срца, који се назива синусни ритам, тако да је синусни ритам синоним за нормалан срчани ритам.

2. Синусна аритмија
У ствари, синусна аритмија није болест, већ физиолошки феномен. Честа је код деце и младих, а опада са годинама. Постоји неколико симптома нелагодности, нема очигледног клиничког значаја и генерално не захтева посебан третман.

3. Превремени откуцаји
Немојте прво бити нервозни, појава превремених откуцаја повезана је са многим факторима, као што су не-срчана болест, ментални стрес, услови спавања, реакција на физички стрес, итд. Мала количина превремених откуцаја неће имати очигледне ефекте на тела, али ако су симптоми палпитације очигледни, може се урадити холтер мониторинг да би се проценио број превремених откуцаја за 24 сата и консултовати лекара о томе како да се носи са тим.

4. СТ-Т изузетак
Када видите СТ-Т промене које се често појављују у ЕКГ извештају, сви ће бити веома нервозни. Да ли болујем од исхемије миокарда или коронарне болести срца? У ствари, на СТ-Т абнормалност утичу многи фактори, као што су аутономна дисфункција, не-срчана болест, тако да не одузимајте себи коронарну болест када добијете такав извештај, потребно је да пронађете кардиолога и саслушате савет лекара за даљи преглед.

5. Електрокардиограм је нормалан, да ли треба да радим друге ставке за преглед?
Да, ехокардиографија посматра структуру срца, атријума, величину коморе, затварање срчаног залиска и функцију срца. Коронарни ЦТ скенира срце за атеросклерозу и стенозу.

6. Да ли треба да постим за ЕКГ?
Не морате да будете наташте за ЕКГ, можете доћи било када, али подсетите све да оду у болницу код лекара и покушајте да носе једноставну, одвојену одећу како бисте олакшали преглед.

Последње вести